Sportski karakter Suzuki Vitare
Vitara u novoj, S (sport) verziji se od nedavno nudi i sa potpuno novim benzinskim 1,4-litarskim motorom izuzetnih performansi, a u prilog sportskim osobinama tu su prateći sportski detalji i veoma bogata oprema. Cijene ovakve, specijalne, verzije Vitare kreću se već od 17.340 EUR.

Potpuno novi 1,4-litarski turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem nudi čak 140 KS i neke od do sada najboljih karakteristika benzinskih motora - izuzetan maksimalni obrtni momenat od 220 Nm i prosječnu potrošnju od samo 5,4 litra na 100 km.
Novi motor BOOSTERJET maksimalno smanjuje gubitke karakteristične za benzinske agregate sa klasičnim ubrizgavanjem. Time se postiže visok nivo iskorištenja goriva, kao i odlične izlazne performanse.

Kupci mogu da biraju između šestostepenog manuelnog ili automatskog mjenjača i pogona na dva ili četiri točka.

Sport S paket opreme, između ostalog, podrazumijeva vazdušne jastuke, vazdušne zavjese, bočne i vazdušne jastuke za koljena, ASB sa EBD funkcijom, ESP sistem stabilnosti, Hill hold (pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici), TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), dnevno svetlo, imobilajzer, sistem uvlačenja pedala prilikom sudara, pametni ključ, start-stop dugme za pokretanje motora, navigaciju, kruz kontrol, automatski klima-uređaj, audio i hends fri komande na upravljaču, putni računar i još mnogo toga.
Najprestižnija verzija nove Vitare u standarnom paketu oprema ima još i LED svetlosnu grupu, presvlake sjedišta od antilop kože, sistem pomoći pri kočenju RBS (Radar Brake Support).
Vitara S je dostupna u sedam boja, uključujući i dvije dvobojne (So color) verzije.